Anders Jektvik

Anders Jektviks tekster og melodier, kombinert med stemmen og fjetrende gitarspill, har berørt TV-seere, radiolyttere og konsertgjengere over hele Norge siden 2012. Hans posisjon som sterk ny visestemme er udiskutabel, og i Midt-Norge har han allerede tross sin relativt unge alder rukket å bli en etablert artist. Han har siden gitt ut flere album, og gledet tusenvis av konsertgjengere.  

Her er hans foreløpig siste video

For de fleste kom Anders Jektvik beskjedent inn fra venstre med gitar og egne sanger og blåste spinkle popkopier av scenen under Norske Talenter. Han kom ingensteds i fra, eller Hitra som det også heter, og var tilsynelatende uten annen bakgrunn enn den lokale kulturskolen. 

Så feil tok de fleste. Men ikke mer feil enn at de stemte han fram til finalen.

 

- Ett av de største talentene i landet, sa Jan Eggum, som hadde fulgt med mer enn de fleste. For rett nok har Anders bakgrunn fra kulturskolen på Hitra, men han hadde norsktoppdebutert med far og bror i bandet ”Tefeilles” allerede i 2007 og stått sentral i ”Slim Void” som høstet stor entusiasme for albumet sitt i 2010. Så om det for mange var en ukjent artist som høstet folkets stemmer og juryens beundring i Norske Talenter, så var det så langt i fra et uprøvd talent.

 

Pubtrubaduren

Anders Jektvik har gått den lange veien. Den rette veien for å lære seg å få oppmerksomhet som fortjent. Han stilte på Ungdommens Kulturmønstring som 11-åring og på scenen med farens pub-band som 17-åring. Usikre tenåringer med egne låter kan lett bryte sammen under kravet om ”spæll nå Taube eller Creedence, da” og forbli en jukeboks med ønskegitar og imitatorstemme. Men jobb for jobb, sang for sang lærte Anders Jektvik grepene og knepene for å fange publikums oppmerksomhet og vinne absolutt stillhet i stinne brakker for sine krystallklare gitarsoloer og fyldige stemme.

 

Det store talentet

Norske Talenter ble det store gjennombruddet. Med mange års erfaring i å nå forbi likegyldigheten, inntok Anders Jektvik TV-skjermen, sofakroken og full oppmerksomhet i runde etter runde. Hver gang med en ny, egenskrevet sang, overraskende tekstpoeng, innsmigrende melodi og overlegen stemmeprakt. Sanger som «Tøv», «Bare saind» og «Aill kjenne aill» tok han helt til finalen. Den påfølgende plata inneholdt flere eksempler på at Anders har knekt koden med å skrive tekster i balansen mellom det konkrete og det ikke helt definerte. Tekster som gir rom for fordypning og ikke bare rim og utredning. Albumet ”Aill kjenne aill” ble utgitt på et lite selskap og har solgt i et antall de store selskapene ofte drømmer om. 

 

I februar 2014 ga Jektvik ut sitt andre album ”No som ailt e bra” på Warner Music. Denne gang i større skala, og i fokus står samliv som lett kan forkludres av kravet om den maksimale lykken, tilrettelagte apps og medias heiarop etter sansebegjærluxustilværelsen.

 

Kommande konserter

24/01
Kjøp
26/02
Lørenskog
Lørenskog Hus
Kjøp
05/03
Kristiansand
Vaktbua
Kjøp
07/03
Kopervik
Ovenpaa
Kjøp
13/03
Porsgrunn
Ælvespeilet
Kjøp
14/03
Kongsberg
Energimølla
Kjøp
20/03
Hommelvik
Cafè Rampa
Kjøp
Följ på hemsida  Följ på facebook  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes  Se på youtube  Lyssna 
Url:http://ws.spotify.com/lookup/1/?extras=albumdetail&uri=spotify:artist:5AtaIPdNKyEwJmCmspTw63
res:System.Net.WebException: The remote server returned an error: (410) Gone. at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse() at umbraco.library.GetXmlDocumentByUrl(String Url)
botbodyblackshadow