Valentourettes feirer 20 år med Jokke på Vulkan Open Air

Del:

Legendariske Valentourettes feirer seg selv på hjemmebane i Oslo. Dit kommer også det britiske rockefenomenet The Struts.

Det skulle egentlig bare være én konsert. I 2003 stod Valentourettes for første gang på scenen foran venner og bekjente for å fremføre Joachim Nielsen-låter. 

Venner og musikere fra Jokkes to hovedprosjekter gjennom de tre aktive tiårene i hans karriere – Valentinerne og Tourettes. Nå, 20 år og over 600 konserter senere, spiller de fortsatt sammen. 

– Vi håper hele Oslo vil være med å hylle sin største bypoet gjennom tidene, sier Mads Martinsen i Vulkan Open Air.

Med Petter Pogo på bass, Runar «Kula» Johannessen på trommer og selveste Petter Baarli på gitar utgjør bandet en kraftpakke med lang fartstid og solid erfaring med materialet. Vokalist Tarjei Foshaug leder publikum karismatisk gjennom showet, til allsang og stor begeistring for gamle og nye Jokkefans. 

Bandet har spilt for fulle hus fra Longyearbyen til Flekkefjord til stormende jubel og stor glede. Både for de som rakk å oppleve Jokke da han var blant oss og den oppvoksende slekt som har måttet nøye seg med platene. Valentourettes holder arven etter en av Norges største poeter rocka og levende. 

20 år etter debuten fortsetter Valentourettes å overbevise både garva konsertgjengere og nye generasjoner Jokke-fans om at rock er best på konsert. Fulle hus og stormende jubel følger hvor enn de spiller landet over og at øl-krana går varm synes ikke å plage konsertarrangører nevneverdig heller.

The Struts (UK)

Det britiske rockebandet The Struts – oppkalt etter en direkte kommentar om deres uhemmede scenetilstedeværelse – har fått et globalt rykte som en må-se live-akt. Bandet debuterte med «Could Have Been Me» i 2012, og har siden gitt ut tre album (inkludert samarbeid med Robbie Williams, Kesha, Tom Morello, og Def Leppards Joe Elliott og Phil Collen).

The Struts har hatt førsteplassen på Spotify Viral Top 50, dukket opp på programmer som The Tonight Show med Jimmy Fallon og Jimmy Kimmel Live!, fått mer enn 850 millioner streams og utsolgte show over hele verden. 

Bandet er kjent for sin sceneopptreden og har åpnet for artister som The Rolling Stones, Foo Fighters og Guns N’ Roses.